Aybastı kaç rakım?
664 mAybastı / Rakım
Ordu Aybastı Perşembe Yaylası’nın rakımı kaçtır?
Aybastı ilçesine 17 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Rakımı yaklaşık 1.
Aybastı neyi meşhur?
Mısır ekmeği, mısır çorbası, keşkek, pancar dolması, pancar çorbası, turşu fasulye, gapçuh fasulyesi, közde fındık mantarı ve Uzundere Irmağı’nda yetiştirilen kırmızı benekli alabalık ilçemizin kendine özgü lezzetlerinden birkaçıdır.
Ordu Aybasti hangi boydan?
Türklerin (Oğuzların Çepni kolu) Ordu topraklarına ilk girdiği nokta Aybastı Perşembe Yaylası’dır. 1105 yazında Danişmendoğlu Bey Emir Danişmend Gazi komutasındaki 6.000 kişilik ordu ile 70.000 kişilik büyük güç Trabzon Devleti arasında burada çok şiddetli bir savaş yaşanmıştır.
Aybastı perşembe yaylası kaç?
Aybastı ilçemize 17 km. mesafededir.
Ulugöl Yaylası’nın rakımı kaçtır?
1600 metre rakımda oksijeni bol bir doğa harikası vadi ve ortasındaki göl ile keyifli bir atmosfer.
Aybastı adı nereden gelmiştir?
Aybastı, Ordu’nun iç (güney) kesiminde, denizden uzak bir ilçedir. Nüfusun önemli bir kısmı Türkmen olan Çepnilerden oluşmaktadır. İsminin nereden geldiği tam olarak bilinmemekle birlikte, Göktürkler ve Oğuzlar için kutsal olan ay, güneş, duman veya ay tutulması gibi kavramlardan türediği düşünülmektedir.
Türkiye’nin en yüksek yaylası nerede?
Samistal, Rize’nin en yüksek yaylasıdır. Kaçkar Dağları’nın zirvesinin hemen altında, 3.000 metre yükseklikte yer almaktadır.
Perşembe Yaylası nasıl oluştu?
Perşembe Platosu’nun kıvrımları ülkemizin en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Birçok yerli ve yabancı fotoğrafçının objektifinde yer almaktadır. Yatak eğimi azaldıkça S ve U şeklinde genişleyen Perşembe Platosu kıvrımları, alüvyon bakımından zengin toprak yapısından kaynaklanmaktadır.
Aybastı’da kaç köy var?
Aybastı Kaymakamlığı Belediye Sayısı: 1 Belde Sayısı: 0 İlçe Sayısı: 21 Köy Sayısı: 0
Aybastı pazarı hangi gün?
PAZAR GÜNLERİ DEĞİŞTİ. İlçemizde pandemi döneminde pazartesi günleri kurulan mahalle pazarları (sebze-meyve, hayvan ve tuhafiye pazarları) perşembe günlerine alındı.
Aybastı’nın nüfusu ne kadar?
Aybastı’nın 2022 yılı nüfusu 20.969’dur. Bu nüfusun 10.381’i erkek ve 10’u ise köy halkından oluşmaktadır.
Ordulular aslen nereli?
Ordu, Oğuzların bir kolu olan Çepni Türklerinin yerleştiği bölgedir. Yerleşim vadiler boyunca gerçekleşmiştir. İlçe ile köy arasında Çamaş, Bolaman, Niyabet-i Satılmış (Aybastı) gibi yerleşim yerleri ve köyler Bolaman Vadisi boyunca ortaya çıkmıştır.
Aybastı nasıl bir yer?
Aybastı tarihi kalıntılar bakımından zengin bir ilçedir. Karaçalı Kilisesi, Sefalık köyü Haman harabeleri, Şeyh Hasan Kümbet evliyaları, türbeler ve turistik yerler görülmeye değer yerlerdir.
Ordu’nun en yüksek rakımlı ilçesi hangisidir?
Gürgentepe. Gürgentepe, Ordu-Sivas karayolunun 48. kilometresinde bulunan 1275 metre rakımlı yerin adıdır. İlçe uzun yıllar küçük bir yerleşim yeri olarak kalmıştır. Gürgentepe’nin tarihi gelişimi Ordu-Sivas karayolunun açılmasıyla yakından bağlantılıdır.
Aybastı eskiden nereye bağlıydı?
İlçemiz 1945 yılında Gölköy’e bağlı bir belediye olarak kurulmuştur. İlçemizin ilçe statüsü 27 Haziran 1957 tarih ve 9644 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7033 sayılı Kanunla belirlenmiştir.
Badara kaç rakım?
Badara Yaylası, Rize ilinin Hemşin ilçesinde bulunan bir yayladır. Rakımı 1850 metredir. Badara Yaylası, Hemşin ilçesinin yaylası olarak bilinse de genellikle Çamlıhemşin ilçe yolu üzerinden ulaşım sağlanabilmektedir.
Fatsanın rakımı kaçtır?
10 mFatsa / boy
Perşembe Yaylası Panayır ne zaman 2024?
Aybastı Perşembe Yayla Güreşleri 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.