Cumhurbaşkanlığı CİMER’e şikayet nasıl yapılır?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi 150’yi arayarak veya www..tr adresindeki CİMER bağlantısından şikâyetinizi iletebilirsiniz. Şikâyette bulunurken doğru bilgi verilmesi için şifre ücretiyle ilgili şikâyet olduğunun belirtilmesi gerekmektedir.
Cumhurbaşkanına yazı nasıl gönderilir?
CİMER’e www..tr veya e-devlet portalı www..tr üzerinden NASIL BAŞVURABİLİRİM? ALO 150 telefon hattını arayarak. İletişim Müdürlüğü’ne mektup ve faks göndererek. Daha fazla makale…
CİMER’e yazılan yazıları kim okuyor?
13 Başvurumu kim okur? Başvuru sahibinin başvuru süreci içerisinde doğrudan kamu kurumuna gönderdiği başvurular, başvurunun gönderildiği kurumun CİMER personeli tarafından okunur.
CİMER yazılışı nasıl yazılır?
Dilekçe hakkı kapsamında talep ve şikâyetlerinizi kamu kurumlarına iletebilir, bilgi edinme hakkı kapsamında ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla kamu kurumlarından bilgi talep edebilirsiniz.
CİMER’e şikayet ettikten sonra ne olur?
Başvuruda şikâyet edilen kişi veya makam, daha üst bir makam veya kurumun denetim makamı tarafından incelenecek ve bu makam başvuruya cevap verecektir. Şikâyet edilen kişi veya idari makamın başvuruya cevap vermesi mümkün değildir.
Cumhurbaşkanına nasıl ulaşabilirim?
CİMER – T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi. Acil tıbbi yardım ve acil raporlar için lütfen 112’yi arayın.
CİMER’e yazı yazmak istiyorum nasıl yazabilirim?
Başvuru CİMER internet sitesinde (www..tr) yer alan başvuru formu üzerinden yapılabilir. Adınızı, soyadınızı, anne kızlık soyadınızı, TC kimlik numaranızı ve cep telefonu numaranızı girmeniz ve ardından cep telefonunuza gelen kodla kimliğinizi doğrulamanız gerekmektedir.
Cumhurbaşkanımız nasıl yazılır?
Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr. Alaaddin Yavaşça; Sayın Prof. Dr.
Cumhurbaşkanına dilekçe nereye gönderilir?
Cumhurbaşkanlığı Arşivi’nden yararlanmak isteyenlerin, formu doldurup imzalamaları ve “T.C.” yazmaları gerekmektedir. Başvuruların, “Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe-Ankara” adresine posta yoluyla gönderilmesi gerekmektedir.
CİMER kesin cevap verir mi?
Talep taleplerine en geç 30 gün içinde cevap verilecektir. Talep prosedürü henüz tamamlanmamışsa, bu süre içinde ön cevap verilecektir; işlem tamamlanmışsa, nihai cevap verilecektir. Talepler, soruşturma, şikayet ve bildirim taleplerinin aksine, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamına girmektedir.
Bimer ve CİMER aynı mı?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa ile başlayan bu süreç, 2006 yılında “BİMER” (Başbakanlık İletişim Merkezi) ve ardından “CİMER” (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) hizmetleriyle devam etti.
CİMER ceza verir mi?
Danıştay’ın BİMER veya CİMER’e başvuran memurlara disiplin cezası verilemeyeceğine ilişkin kararı Bilgi edinme başvurularında herkese yönelik, memur olsun veya olmasın, bir başvuru süreci düzenlendiği için, üst göreve başvuran memura, görevini zayıflattığı gerekçesiyle ceza verilemez.
CİMER’e yazarken nelere dikkat etmeliyiz?
CIMER’e sunulacak şikayetler ve talepler, gereksiz ayrıntılara girmeden, talep edilen talebi veya şikayeti açık ve öz bir şekilde belirtmelidir. CIMER şikayeti ve talebinin açık bir şekilde anlaşılması, talebin veya şikayetin daha hızlı tamamlanmasını sağlayacaktır.
Cimere nasıl dilekçe yazilir?
CİMER’e nasıl başvurulur? Şikayetler CİMER’e e-devlet veya Cumhurbaşkanlığı web sitesi üzerinden yapılabilir. Şikayet ve talepler ayrıca ALO 150’deki İletişim Müdürlüğü’ne mektup veya faks yoluyla da yapılabilir.
CİMER’e şikayet edince isim gözükür mü?
Gerektiğinde bu bilgiler Bakanlığımız Bilgi ve CIMER Sorumluları ile Basın ve Halkla İlişkiler Birimi, Bilgi ve CIMER Genel Koordinatörleri tarafından gizlenebilir. Şikayet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenemez.
CİMER hangi şikayetlere bakar?
Millet ile devlet arasında güçlü bir iletişim köprüsü oluşturma amacıyla kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), vatandaşlarımızın dilekçe ve bilgi edinme hakkı başta olmak üzere, devlet politikalarıyla ilgili her konuda görüşlerini ifade edebilecekleri kapsamlı bir hizmet sunuyor.
Alo 150 nedir, ne için kullanılır?
BİMER uygulaması kapsamında tüm kaymakamlık, valilik ve bakanlıklarda “Halkla İlişkiler Başvuru Ofisleri” kurulmuştur. Ancak sadece valiliklerimizde “Alo 150” hattına cevap veren çağrı merkezleri bulunmaktadır.
CİMER’e yapılan şikayeti karşı taraf görür mü?
CİMER’e yöneltilen bilgi ve belgeler (kimlik ve iletişim bilgilerinin açık veya gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi veya makamlarla paylaşılmayacaktır.
CİMER kaç gün içinde cevap vermek zorunda?
Başvurunuzun konusu bir talep veya şikâyet ise ve başvurunuza 30 gün içinde cevap alınamamışsa, CİMER aracılığıyla cevap alamadığınızı belirterek başvuruda bulunabilirsiniz. Yasal sürenin bitiminden itibaren 60 gün içinde idari dava açabilirsiniz.